Alles is liefde

Begin 2001 stond er een advertentie in een plaatselijk krantje. De gemeente Zeevang was op zoek naar een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS). Ik solliciteerde en werd uitgenodigd voor een gesprek met het hoofd burgerzaken. Het bleek dat ik de enige sollicitant was. Als opdracht kreeg ik mee: schrijf een fictieve trouwspeech. Ik interviewde een bevriend stel en vermengde hun antwoorden met het verhaal van onze eigen trouwambtenaar. Ten overstaan van 4 medewerkers van de gemeente stak ik het gefingeerde liefdesverhaal af. Twee van hen vormden het bruidspaar de anderen de getuigen. Mijn toespraak werd met luid applaus ontvangen en kort daarna werd ik op een zonnige dag in Haarlem be√ędigd.

DSC_7071

Mijn eerste huwelijk voltrok ik op 29 juni 2001. Halverwege de ceremonie werd ik me plotseling heel erg bewust van waar ik mee bezig was, het zweet stond opeens in mijn handen. Ik stond het liefdesverhaal van 2 mensen te verwoorden. Hoe buitengewoon was dat! Inmiddels ben ik ook trouwambtenaar in de gemeente Edam-Volendam en heb ik mijn eigen bedrijf als zelfstandig trouwambtenaar: Trouwen met Manon. De afgelopen 13 jaren waren gevuld met liefde, elke trouwceremonie blijft voor mij even uniek. Ik blijf mijzelf vernieuwen en heb inmiddels veel connecties gekregen in de trouwbranche. In 2013 sloot ik mij aan bij het samenwerkingsverband Trouw-Partners. In 2014 deed ik mee aan een gestylde weddingshoot in Alkmaar en daaruit ontstond de samenwerking Trouwspecialisten.

Mijn lieve vriendin Annet Kwantes-van Delden, die ik vorig jaar met haar liefde Odin mocht trouwen, opende letterlijk naast haar lingeriewinkel LijfStyle een bruidswinkel Het Boudoir. Ik mag mijzelf daar tijdens de maandelijkse open dagen presenteren.

Wie weet zien we elkaar daar en anders op een van de Wedding Events die Trouwbeurzen Noord-Holland regelmatig organiseert.