Het recept voor een goed huwelijk

Of ik vind dat ik een goed huwelijk heb? Daar antwoord ik volmondig ‘ja’ op. Waarom ik dat dan vind? Laat ik zeggen dat het een gevoel is. Net zoals het een gevoel is dat je moeilijk kan verwoorden wanneer iemand vraagt waarom je juist met hem/haar een toekomst op wilt bouwen. Waaraan ik merk dat ik een goed huwelijk heb? Bij voorbeeld aan de Valentijnskaart die ik vorig jaar van mijn echtgenoot kreeg. Hij schreef een gedicht dat begon met: ‘Jij bent mijn geluk en grote liefde.’ En aan het berichtje dat ik laatst van hem op mijn mobiel ontving: ‘Je bent geweldig, ik hou van je.’

We zijn inmiddels 32 jaar samen, waarvan 27 jaar gelukkig getrouwd. Op zijn 24ste verjaardag vroeg hij mij: ‘Zullen we dan maar op mijn 25ste verjaardag trouwen?’ Achteraf is dat niet alleen voor  hem makkelijk te onthouden, het geeft nog meer voordelen. Toen hij 50 werd waren we 25 jaar getrouwd, dat vierden we in een keer. Als hij 65 wordt zijn we 40 jaar getrouwd, dat kunnen we weer in een keer vieren.

We vinden allebei dat we een goed team zijn en dat we de maatschap Dijkshoorn samen goed runnen. We hebben allebei ons werk en onze passie, waarin we elkaar steunen en vrijlaten. Voor mij is dat huwelijken voltrekken en voor mijn man is het de gemeentepolitiek.

10446315_899109883449037_2959876414258507767_o 559986_472317859461577_770326221_n

We zijn trots op wat we samen bereikt hebben: we startten met ons tweetjes en inmiddels is ons gezin uitgebreid met onze 4 dochters en 3 schoonzoons. Natuurlijk zijn er de nodige irritaties. Soms krijg ik van mijn man het verwijt: ‘Vroeger begreep je me altijd meteen.’ Ja dat is logisch, toen hoefde ik mij alleen maar op jou te richten. Nu zijn er meerderen die, soms tegelijkertijd, mijn aandacht nodig schijnen te hebben. Ook krijg ik regelmatig van mijn dochters op mijn kop: ‘Mama weet je dat jij heel erg gemeen tegen papa kan praten?’ Toch zou ik niemand anders als partner of als de vader van mijn kinderen willen. Als ik het over moest doen, dan zou ik weer 100% voor mijn man kiezen.

Hubby zit op dit moment met oudste dochter in Nieuw Zeeland en ik ben met liefde thuis gebleven. Hij zei vaak: ‘Ik had wel meer van de wereld willen zien, maar jij wil niet.’ Waarop ik begin januari voorstelde dat hij een andere reisgenoot moest zoeken, want ik wil dit verwijt niet nog eens 35 jaar horen. Oudste bood zich graag aan en zo boekten zij begin januari hun tickets om 2 weken later te vertrekken. Via Whatsapp hebben we dagelijks contact en het maakt mij zielsgelukkig om op de foto’s te zien hoe mijn mannetje geniet en hoe relaxt hij eruit ziet. Zijn vakantie is een voorbeeld van hoe goed ons huwelijk is.

Wil je toch graag de ingrediënten en het recept voor een goed huwelijk weten, op smulweb kwam ik dit tegen:

http://www.smulweb.nl/recepten/1411201/Recept-voor-een-goed-huwelijk

Ingrediënten:

1 kilo goed humeur

2 plakken vertrouwen

1 teentje verlegenheid

1 trosje verliefdheid

1 pond vrijheid

2 koppen gezond verstand

1 blik op oneindig

1 flinke eetlepel verschil van mening

snufje discussiepoeder

1/4 liter goed gesprek

Bereidingswijze

1. Neem een grote pan en smelt daarin het pond vrijheid 2. Bak de – naar keuze dikke of dunne – plakken vertrouwen aan alle kanten goed bruin 3. voeg de rest van de ingrediënten toe en laat alles op een getemperd vuur gaar worden 4. laat het niet overkoken of aanbranden, maar af en toe de vlam wat hoger kan beslist geen kwaad! 5. overgiet het geheel met een flinke dosis liefde en maak het naar eigen fantasie af…

 

Labels:,