• Home
  • Trouwen met Manon

Trouwen met Manon

Wie ben ik?

Ik ben Manon Dijkshoorn, Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (BABS) in de Gemeente Zeevang en Edam-Volendam. Mijn passie is – om als BABS – een steentje bij te dragen aan een heel belangrijke dag in het leven van twee mensen, die hun liefde voor elkaar officieel laten vastleggen.

Een ontspannen sfeer, een lach.
Met mijn speeches wil ik dit graag bereiken. Maar een traan wegpinken, is ook niet erg! Met een beetje humor wil ik van jullie graag een compleet en persoonlijk plaatje krijgen. In een kennismakingsgesprek, bij jullie thuis, zullen we dit in detail bespreken. Jullie beslissen welke informatie ik mag gebruiken. Het is jullie dag, jullie moment, jullie verhaal.

‘Het bruidspaar is precies, zoals jij ze hebt omschreven’, of ‘Ik heb vandaag dingen gehoord die voor mij onbekend waren’. Reacties die ik weleens uit de zaal krijg. Live-muziek of een ode aan het bruidspaar door een naaste: het is allemaal mogelijk. Elke huwelijksvoltrekking blijft even bijzonder en uniek. En ik maak daar graag werk van.

Trouwen waar jullie willen

Trouwen op die speciale plek… dat is een grote wens. Het is helaas geen door de gemeente goedgekeurde trouwlocatie. Jullie kunnen de handtekeningen bij de gemeente zetten met een bescheiden, kosteloze ceremonie zonder toespraak. Hiermee is het huwelijk voor de gemeente wettelijk voltrokken. Vervolgens kunnen we een ceremoniĆ«le huwelijksvoltrekking doen, die jullie helemaal in jullie stijl en plaats kunnen invullen. Binnenshuis of in de buitenlucht, in Nederland of over de landsgrenzen, op een speciale datum of tijdstip, het wordt jullie moment!